Електронни модули за вашият автомобил,дом и офис

Как да управляваме уредите през интернет?

Все по-често в медиите и интернет чуваме понятия като "интернет на нещата" и "интелигентен дом".Но всъщност какво представлява това.Това в своята основа са физически устройства  които са с вградена електроника и мрежов софтуер и са свързвани в Интернет мрежата което позволява на тези устройства да събират и обменят данни помежду си.Тук ще представим един достъпен модул за управление на устройства през интернет с марката Sonoff.
                               
Интернет модула Sonoff представлява устройство което може да се управлява посредством смартфон или таблет.
Sonoff е достъпен интернет модул с който можем да управляваме и автоматизираме широка гама от уреди.Това става като модула се свързва с cloud платформа и ни позволява да контролираме уредите си чрез домашният WiFi рутер.Има и функция таймер(напълно програмируема)чрез която можем да зададем времето на включване и изключване на всеки уред който контролираме с модула през интернет.За целта е нужно да се качи апликацията eWeLink.

                                       

След като качите апликацията трябва да регистрирате свой собствен акаунт с вашия email. След това ще получите парола за достъп. Натискате бутона Set върху модула за да се сдвои с вашата домашна wifi мрежа.
По-интересните приложения на модула са за управление на осветлението или бойлера в къщи.
Може да управлявате осветлението през интернет когато не сте у дома симулирайки присъствие в къщи като по този начин се предпазвате от кражба в дома.
Друго приложение на модула е управлението на бойлера когато отсъствате от дома. За целта е нужно обаче да използвате допълнително контактор вързан към изхода на модула тъй като бойлерите са с по-голяма мощност. Повече подробности как се програмира модула можете да намерите в описанието на продукта.